gezondheid 

eten en drinken

We zien onze leerlingen het liefst op school komen met een boterhammendoos, gevuld met een gezonde lunch die bestaat uit enkele boterhammen, groentjes, noten, sla, ... 

Water is nog steeds de perfecte en gezondste dorstlesser. Een hervulbare fles kan heel de dag door bijgevuld worden en zorgt voor minder afval. Energiedrank en suikerrijke dranken zien we liever niet op school. 

Van oktober tot juni voorziet de school op donderdag een stukje fruit via het Oog voor Lekkers project. De fruitkalender voor dit schooljaar vinden jullie hier. Hiervoor betaal je een kleine bijdrage. Ook elke andere schooldag is fruit meer dan welkom als tussendoortje. Fruit dat geschild moet worden, graag ook geschild meegeven.

Kies je voor een koek, dan vragen we te kiezen voor een gezonde variant. Graag geen individueel verpakte koeken maar liever in een gelabeld doosje. 

Elke dinsdagmiddag voorzien we groentensoep. Deze soep wordt op school vers gemaakt met bio groenten. De groenten krijgen we van Kempengoud.

beweging!

turnen

Alle kinderen van de school hebben wekelijks 2 lestijden turnen. De kleuters dragen op die dag gemakkelijke kledij. De kinderen van de lagere en midden school hebben een turnzak met een sportieve broek, turnpantoffels en de turn T-shirt van de school. Deze T-shirt krijg je bij de inschrijving op onze school.

zwemmen

Unit poolijs en jungle gaan van oktober tot mei tweewekelijks zwemmen in de Stok, in Roosendaal. De data vind je terug in de jaarkalender. In onze zwemzak zit een zwembroek of badpak en een handdoek. Niet deelnemen aan turn- of zwemlessen kan enkel mits voorlegging van een doktersattest.