groot groen domein in hartje Essen

GO! WonderWereld is centraal gelegen in hartje Essen, vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en de fiets. Onze school is een groene oase van rust. Het groene domein ligt verborgen achter het schoolgebouw.  Heerlijk rustig om ook buiten creatief bezig te zijn, op onderzoek en ontdekking te gaan. De omgeving zorgt voor evenwicht en rust en biedt de nodige ruimte om te groeien. Er zijn heel wat mogelijkheden voor sport en ontspanning.

Onze troeven

avonturenpark 

Waar vroeger een grijze parking lag, is nu een groot avonturen en speelpark. Ouders, leerlingen en leerkrachten verzamelden hun dromen in een online “dromenvanger”. De eerste fase van het avonturenpark is afgerond en wordt flink op de proef gesteld door onze kinderen. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de volgende fase. Er wordt een buitenklas, reuzenschommel, tuimelbaren, tribune en rivier aangelegd. De school investeert hiermee in een groene en avontuurlijke buitenspeelruimte voor de kinderen. Ze kunnen er volop ontdekken, beleven en spelen. 

uitstel studiekeuze tot na de eerste graad

Het unieke project tot en met de eerste graad van het secundair onderwijs sluit volledig aan bij de intentie van de modernisering van het SO. Die voorziet immers nadrukkelijk uitstel van de studiekeuze tot NA de eerste graad.

Bij ons krijg je na de basisschool dus nog 2 jaar langer de tijd om te onderzoeken welke studierichting best past. Tijdens de oriëntatiemomenten ga je op zoek naar je interesses en kwaliteiten.  We wapenen je met de nodige zelfkennis om met ondersteuning van je leraren en je ouders meteen een juiste positieve studiekeuze te maken voor het derde middelbaar.

Chromebooks en tablets op school

We willen onze leerlingen stimuleren om zelfstandig informatie op te zoeken en te verwerken. Daarom voorzien we voldoende digitaal materiaal.

Alle leeftijdsgroepen beschikken over tablets of Chromebooks om hun digitale vaardigheden te oefenen. Tot en met het tweede leerjaar werken we met tablets. Vanaf het derde leerjaar zijn dat Chromebooks. In de klassen werken we op het digibord.

Ouders hoeven geen tablets of chromebooks aan te kopen. De toestellen worden ter beschikking gesteld op school en in uitzonderlijke situaties kunnen ze, mits overeenkomst, uitgeleend worden voor gebruik door de leerlingen bij afstandsonderwijs.